Parterapi

Parterapi er fælles samtaler med parforholdet som fokus. Samtalerne undersøger, hvad der foregår i mellem jer og hos hver af jer, når I er sammen eller hver for sig. Vi undersøger, hvilke sider I fremkalder hos hinanden og hvilke sider af dig selv, du mærker, når du er sammen med din partner. Samtalerne hjælper jer videre herfra.

De fleste henvender sig om parterapi, pga. tilbagevendende konflikter, manglende lyst til eller interesse for den anden, for mange afvisninger eller nedbrydende devaluering, eller henvender sig efter utroskab. Men I behøver ikke at vente med parsamtaler, til I er lige ved at gå fra hinanden. Jo tidligere I kommer, jo nemmere er det at få vendt udviklingen, så I søger ind mod hinanden i stedet for væk fra hinanden.

Hos elskeriet tilbyder vi parterapi med to terapeuter i samtalerummet: en psykolog og en kropsterapeut/sexolog, en kvinde og en mand. Det betyder, at I får plads til både seksualitet og intimt samliv, både det mandlige og det kvindelige og plads til både parforholdets praktikaliteter og følelserne i relationen.

Vi arbejder oplevelsesorienteret og fænomenologisk, dvs arbejder med, hvad der opstår mellem jer i terapirummet. Vi arbejder for at styrke jeres fælles ‘vi’, ved at udrede konflikter og mønstre og ved at give jer redskaber og ressourcer til at blive bedre.

Som udgangspunkt anbefaler vi, at I binder jer til 5 samtaler á 1½-2 timer over 7 uger. I parforhold med et højt og ødelæggende konfliktniveau, skal I have en samtale om ugen i tre uger, hvorefter de resterende samtaler foregår hver anden uge. En eventuel forlængelse forhandles for at finde den bedste løsning.

Mange års opsparet mistrivsel kan ikke opløses ved blot en enkelt samtale. Den koncentrerede indsats koster jer omkring 10.000 kr. for fem samtaler. Det er mange penge, men det er meget billigere end at blive skilt.

I forhold, som ikke er på randen af skilsmisse, men hvor I gerne vil udfordres til at komme videre og til at forbedre jeres relation vil vi henvise til vores udviklingsgrupper.